top of page

BUCK.FM LIVE: Gentse Feesten dag 6

(S1E06) Op woensdagmiddag kreeg WIm Claeys opnieuw heel wat mooi volk over de vloer in The Glengarry: actrice Pascale Platel vertelde honderduit over 'Mein Gent', een stuk waarmee ze momenteel volle zalen trekt. Perfesser Gensch Peter Van Haelter had het dan weer over de invloed van de Franse taal op het Gentse dialect, terwijl Ona Rombaut dan weer de bingo bij haar wijnbar ONA in de Belfortstraat kwam voorstellen.


Tijdens de drukte door kwam Ivan Saerens - de organisator van het Sint-Baafsplein- nog even lang om een tussentijdse evaluatie van deze Gentse Feesten editie op te maken.





Tijdens de Gentse Feesten is ook Urgent.FM al jarenlang een vaste waarde. Ook dit jaar strijken ze neer op de Vlasmarkt maar met hun 'vliegende ploegen'. gaan ze ook de boer op en gaan ze op zoek naar de leukste verhalen.





Noem hem gerust één van de anciens van de Gentse Feesten maar Noël Fack denkt nog lang niet aan uitbollen. Tien dagen lang treedt hij samen met zijn 'madam' op in het kleinste café van Gent: 't Galgenhuisje. Een extra lange reportage vol sappige anekdotes en een flinke dosis onversneden Gents dialect.





En ook op het Luisterplein wordt er dit weer voor een fraaie line-up gezorgd door niemand minder dan Dirk Schockaert. Naast zijn Gentse Feesten is hij ook het hele jaar door in de weer voor het bevorderen van het sociale weefsel van de stad. Een grote meneer dus op bezoek in 't Dreupelkot en hij joudt meteen ook een warm pleidooi voor jong én oud!








Commentaires


bottom of page